Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Drömfångare

Här hittar du mina handgjorda drömfångare! Konceptet bakom drömfångare är att hänga dem över sängen eller på en plats där de kan fånga drömmar. Enligt traditionen tror man att under natten, när vi drömmer, passerar drömmarna genom nätet. De goda drömmarna och positiv energi lyckas glida genom nätets hål och förs vidare längs fjädrarna till personen som sover under natten. De dåliga drömmarna, å andra sidan, fastnar i nätet och förstörs vid soluppgången. På detta sätt fungerar drömfångaren som en symbolisk vaktpost för natten, som skyddar sovaren från mardrömmar och negativ energi.


Drömfångare är fascinerande hantverk med rötter i ursprungsbefolkningarnas kultur, främst den nordamerikanska ursprungsbefolkningen. Deras grundläggande konstruktion är enkel men symboliskt kraftfull. En cirkel av trä eller annat material representerar livets cirkel och dess kontinuitet. Inuti denna cirkel är ett nät vävt, vanligtvis i form av en spindelväv, som fungerar som ett filter för drömmar.

Konceptet bakom drömfångare är att hänga dem över sängen eller på en plats där de kan fånga drömmar. Enligt traditionen tror man att under natten, när vi drömmer, passerar drömmarna genom nätet. De goda drömmarna och positiv energi lyckas glida genom nätets hål och förs vidare längs fjädrarna till personen som sover under natten. De dåliga drömmarna, å andra sidan, fastnar i nätet och förstörs vid soluppgången. På detta sätt fungerar drömfångaren som en symbolisk vaktpost för natten, som skyddar sovaren från mardrömmar och negativ energi.

Fjädrarna som ofta hänger från drömfångaren anses också spela en viktig roll. Utöver att fungera som dekorativa inslag tror många att fjädrarna hjälper till att locka de goda drömmarna till fångaren och till personen som sover under den.

Även om drömfångare traditionellt är förknippade med den nordamerikanska ursprungsbefolkningens kultur, har de blivit populära över hela världen som symboler för skydd, vägledning och positiv energi.